Зеленський анонсував важливі переговори з Норвегією. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
18 жовтня 2023, 17:42

Зеленський анонсував важливі переговори з Норвегією

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Норвегія розпочнуть переговори про двосторонні безпекові гарантії. Цю інформацію він оприлюднив у своєму офіційному Telegram-каналі після переговорів з норвезьким прем’єр-міністром Йонасом Гаром Стере в середу, 18 жовтня, у Telegram.

📢 «Я говорив із Йонасом Гаром Стере і подякував Норвегії за нещодавній пакет військової допомоги, а також за довгострокову підтримку. Ми домовилися розпочати переговори щодо документа про двосторонні безпекові гарантії на основі Вільнюської декларації Великої сімки», - заявив Зеленський.

Президент також наголосив, що обговорили ситуацію на передовій лінії фронту, а також пріоритетні потреби в обороні України. Особливу увагу приділили питанням посилення воїнів, зокрема, розглядали можливість забезпечення протиповітряної оборони для захисту критично важливої інфраструктури та Чорноморського зернового коридору.

📢«Особливу увагу ми приділили Близькому Сходу. Ми погодилися, що подальша ескалація неприйнятна, і закликали всі сторони уникати жертв серед цивільного населення», – також додав Зеленський.

Президент Зеленський та прем’єр-міністр Норвегії узгодили позиції перед майбутніми міжнародними заходами, – повідомила пресслужба президента України.

Зокрема, Зеленський запросив норвезьку сторону взяти участь у наступній зустрічі радників з питань національної безпеки лідерів держав щодо реалізації української Формули миру.

Також президент висловив подяку за довгострокові програми бюджетної підтримки України.

📢 «Такі програми мають вирішальне значення, тому що дають нам більше впевненості в майбутньому, полегшують довготермінове планування, а також посилають потужний сигнал іншим країнам», – зазначив він.

📅Раніше повідомлялось, що Норвегія має намір збільшити оборонний бюджет з акцентом на підтримку України. На ці цілі передбачено майже 700 млн доларів.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: