США постачатимуть ATACMS в Україну на постійній основі – МЗС України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Влада
19 жовтня 2023, 17:01

США постачатимуть ATACMS в Україну на постійній основі – МЗС України

Угода між Україною та Сполученими Штатами про регулярне постачання далекобійних ракет ATACMS для українських військ отримала підтвердження від міністра закордонних справ Дмитра Кулєби, який повідомив про це в ефірі українського телеканалу.

📢«Отримання Україною ракет ATACMS на постійній основі — це прямий результат домовленості президента Зеленського та президента США Джо Байдена, яка була досягнута у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня», - наголосив глава МЗС.

📢«Якщо почитати "між рядків" виступ Зеленського після зустрічі з Байденом, то можна зрозуміти, що було ухвалено дуже важливе рішення і він міг бути лише таким. Тому дякую Сполученим Штатам за виконання домовленостей та за зміцнення нашої вогневої могутності», - заявив Кулеба.

Міністр висловив подяку Сполученим Штатам за виконання угод та зміцнення вогневої потужності України. Він також висловив надію, що у майбутньому США нададуть Україні ATACMS із радіусом дії 300 кілометрів, що робитиме ефективнішими операції проти російських загарбників.

Про переваги ATACMS також повідомив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, вказавши, що ці ракети, якими Сили оборони України раніше успішно завдали ударів по аеродромах окупантів, "істотно змінюють правила гри".

Російським загарбникам тепер доведеться відтягувати свої склади та командні пункти, що ускладнить їхню логістику та збільшить час реакції на зміни на полі бою.


Irta-fax
+Поширити: