Гелікоптери Мі-8 від Хорватії Україна вже отримала. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Події
20 жовтня 2023, 13:10

Гелікоптери Мі-8 від Хорватії Україна вже отримала

У стенограмі Міністерства оборони США, записаної під час зустрічі міністрів оборони США та Хорватії зазначається, що Хорватія передала Україні вертольоти Мі-8.

Голова американського оборонного відомства Ллойд Остін висловив вдячність Хорватії за важливий внесок у підтримку України, вказавши на численні постачання військового обладнання та участь в бойових групах НАТО в країнах ЄС.

📢«Ми цінуємо непохитну прихильність Хорватії допомогти Україні, і ми бачимо це у ваших численних пожертвах військового обладнання, включаючи всі ваші гелікоптери Мі-8 і передове розгортання ваших сил у бойових групах НАТО в Польщі, Литві та Угорщині, а також у ваших пожертвах на гуманітарну допомогу. І все це робить реальні зміни в боротьбі України за свободу», - підкреслив Ллойд Остін.

Він також відзначив помітний прогрес Хорватії за останні 30 років та їхню готовність підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії.

📅Інформація, що Хорватія планувала відправку Україні 14 гелікоптерів Мі-8, з’явилась ще у лютому цього року. У березні передачу підтвердив міністр оборони країни Маріо Баножіч. Тоді ЗМІ повідомляли, що Україна отримає 12 Мі-8МТВ-1 та 2 Мі-8Т. Сім гелікоптерів повинні були частково розібрати та перевезти наземним шляхом, а решта сім мали самі перелетіти до Польщі.


Irta-fax
+Поширити: