Британська розвідка відзначила влучні удари ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство / Події
20 жовтня 2023, 13:59

Британська розвідка відзначила влучні удари ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську

Влучні та успішні удари української армії за допомогою «товстих» ракет ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську, ймовірно, суттєво вплине на здатність росії захищати свої позиції та здійснювати наступальні операції на фронті, повідомляється у свіжому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Поки що розвідка не отримала остаточну інформацію щодо втрат росії після ударів України. Але, ймовірно, було ушкоджено 9 російських військових вертольотів у Бердянську, та 5 у Луганську.

Аналітики вказують, що Бердянськ є важливою передовою базою та важливим логістичним вузлом для російських окупантів на південному напрямку в Україні, і втрати російських вертольотів там можуть вплинути на їхню здатність до проведення наступальних й оборонних операцій.

📢 «Якщо це підтвердиться, існує велика ймовірність, що ці втрати вплинуть на здатність росії відстоювати свої позиції й продовжувати наступальні операції в цьому напрямку», - наголошується в аналітиці розвідки.

Крім того, підкреслюється, що компенсувати втрати авіації буде важко в короткостроковій та середньостроковій перспективі, що підвищить тиск на російських льотчиків та літаки, вже виснажених у зв'язку із загарбницькою війною.

📢 «Є реальна можливість того, що цей удар змусить Росію перенести свої операційні бази та пункти управління подалі від лінії фронту, що збільшить навантаження на логістичні ланцюги», - додається у зведенні.

📅 Нагадаємо, що вночі 17 жовтня ЗСУ завдали ракетного удару по аеродромах у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську. Пізніше американські ЗМІ підтвердили використання Збройними силами України «товстих» ракет ATACMS.

📌Володимир Зеленський подякував американським партнерам за чудову сучасну зброю для захисту України від російських окупантів. Внаслідок атаки були знищені російські вертольоти, а росіяни поки що приховують втрати.


Irta-fax
+Поширити: