Байден планує провести важливу зустріч з лідерами ЄС. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
20 жовтня 2023, 14:12

Байден планує провести важливу зустріч з лідерами ЄС

Президент США Джо Байден планує провести особисту зустріч з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, повідомляє Reuters у п'ятницю, 20 жовтня.

У центрі уваги обговорень у Білому домі будуть теми війни росії проти України та збройного протистояння між Ізраїлем та терористичною групою ХАМАС.

📢Про це також зробила заяву Фон дер Ляєн, відзначивши, що воєнна ситуація між Ізраїлем і ХАМАСом, а також можлива наземна операція ЦАХАЛ в Секторі Газа, ймовірно, будуть ключовими темами дискусій. Вона також попередила про можливі "регіональні наслідки" конфлікту.

📅 Нагадаємо, що у ніч на п'ятницю Джо Байден виступив з відеозверненням до народу США, осудивши дії ХАМАСу та росії. Він наголосив на спільних мотивах нападів на Ізраїль та вторгненні в Україну.

❗Президент США обіцяв надіслати терміновий бюджетний запит до Конгресу 20 жовтня для надання допомоги Ізраїлю та Україні.

📊Згідно з раніше оприлюдненими повідомленнями, сума запиту може становити $100 млрд, з яких $60 млрд заплановано для України.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: