Байден запросив рекордну допомогу Україні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
20 жовтня 2023, 20:36

Байден запросив рекордну допомогу Україні

Президент США Джо Байден подав запит до Конгресу на узгодження бюджету для надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також врахування інших національних потреб. Про це повідомлено в Білому домі в п’ятницю, 20 жовтня.

Запит передбачає виділення додаткових ресурсів для надання Україні критично важливої підготовки, обладнання та озброєння, необхідних для визволення територій від російської окупації.

Також він дозволить надати підтримку Ізраїлю в галузі безпеки та суттєву підтримку зусиль країни у справі звільнення заручників.

📢«Ресурси для американської оборонно-промислової бази підтримають американські робочі місця, підвищать здатність нашої країни виробляти критично важливі боєприпаси та інше обладнання, а також гарантуватимуть, що наші збройні сили залишатимуться найбільш готовими, спроможними і найкраще оснащеними бойовими силами, які коли-небудь бачив світ», – йдеться у запиті.

📊 За даними агентства Bloomberg, загальна сума запиту становить майже 106 млрд доларів, зокрема:

  • 61,4 млрд доларів на рік для України;
  • 14,3 млрд доларів для Ізраїлю, зокрема майже 10 млрд доларів на гуманітарну допомогу;
  • 7,4 млрд доларів для Тайваню та Індо-Тихоокеанського регіону;
  • 13,6 млрд доларів на безпеку на кордоні США з Мексикою.

📅Нагадаємо, у ніч на п’ятницю, Джо Байден звернувся з потужною промовою до народу США, де засудив дії ХАМАС та росії, наголосивши на спільних мотивах нападів на Ізраїль і вторгнення в Україну.


Irta-fax
+Поширити: