Спільнота фінансових розвідок виключила росію зі ствоєї групи. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Події
21 жовтня 2023, 14:23

Спільнота фінансових розвідок виключила росію зі ствоєї групи

Група Єгмонт, що об'єднує фінансові розвідки усього світу для обміну інформацією про фінансові злочини, прийняла рішення призупинити членство росії в організації. Повідомлено, що це рішення було ухвалено для збереження репутації групи. Там зазначили, що довіра до російського представника серйозно підірвана, повідомляє Bloomberg.

Егмонтська група об'єднує понад 160 розвідувальних підрозділів з усього світу для співпраці та обміну інформацією про відмивання грошей, фінансування тероризму та інших пов'язаних з ними злочинів.

📢«Призупинення, узгоджене в середу, означає, що доступ росії до цієї інформації буде обмежений», - зазначається в заяві.

Важливо відзначити, що кремль активно діяв на збереження свого членства в групі та блокування зусиль щодо застосування та впровадження подальших санкцій проти росії.

Зокрема зазначено, що ці зусилля включали спроби залучити підтримку Китаю, попередження друзів, таких як Індія, про можливі наслідки фінансової ізоляції для довгострокових торговельних зав’язків та спроби приєднання до регіональних організацій по боротьбі з відмиванням грошей в Африці.

Офіційне підтвердження відсторонення росії остаточно підтвердила сама група Єгмонт. В їх заяві вказується, що організація залишається глибоко стурбованою руйнівними наслідками нинішньої російської військової агресії проти України.

📢 «Довіра серйозно підірвана через позицію росфінмоніторингу щодо дій і політики свого уряду, а також обрані ним способи комунікації. Задля збереження репутації Егмонтської групи у світовому просторі, група вирішила призупинити членство росфінмоніторингу на час, необхідний для захисту інтересів Егмонтської групи та забезпечення досягнення її цілей»- йдеться в офіційному заявленні.

📅Нагадаємо, FATF (Financial Action Task Force - FATF) також призупинила членство росії у своїй організації 24 лютого 2023 року.


Джерело: "Bloomberg"
+Поширити: