Зеленський та Ердоган провели переговори по телефону. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
21 жовтня 2023, 20:18

Зеленський та Ердоган провели переговори по телефону

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом у суботу, 21 жовтня. Пресслужба глави держави повідомила про це.

У ході розмови Зеленський висловив подяку Туреччині за підтримку у суверенітеті та територіальній цілісності України. Він також висловив вдячність за участь турецької сторони у попередніх консультаціях на рівні радників із національної безпеки та за готовність відправити представника на майбутню зустріч на Мальті.

Президент відзначив участь турецьких фахівців у першому Форумі оборонних індустрій у Києві та підготовку конференції з відновлення України, запланованої на листопад у Туреччині.

Співрозмовники обговорили подальший розвиток двосторонніх відносин і наголосили на важливості виконання усіх домовленостей, досягнутих на попередніх зустрічах, зокрема на останній зустрічі президентів у Стамбулі.

Зеленський зазначив, що, попри російський зрив Чорноморської зернової ініціативи, Україна залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки та забезпечує альтернативний гуманітарний маршрут в Чорному морі.

Також глави держав обговорили ситуацію на Близькому Сході та домовились щодо необхідності захисту мирного населення та поваги до гуманітарного права.

📢 «На жаль, Україна добре розуміє, що таке війна та цивільні жертви. Тому ми категорично засуджуємо будь-які терористичні методи й насильство та виступаємо за недопущення подальшої ескалації», - підкреслив глава держави.

📅Нагадаємо, раніше Ердоган заявив, що путін нібито «виступає за якомога скоріше припинення війни», проте війна рф проти України «триватиме ще довго».


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: