Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Влада
23 жовтня 2023, 21:39

Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем'єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом, як повідомила пресслужба українського лідера у понеділок, 23 жовтня.

В ході розмови Зеленський акцентував увагу на важливості розвитку відносин між Україною та Саудівською Аравією, а також регіоном Затоки. Лідери обговорили реалізацію угод, досягнутих під час попередньої зустрічі, та узгодили майбутні спільні ініціативи.

Зеленський висловив подяку принцу за його особистий внесок в організацію успішної зустрічі радників з питань національної безпеки у Джидді, спрямованої на реалізацію Формули миру.

📢У повідомленні йдеться: "Президент України запросив представника королівства Саудівська Аравія стати учасником наступної такої зустрічі на Мальті й відзначив важливість участі королівства в організації Глобального саміту миру".

Також лідери країн обговорили ситуацію на Близькому Сході.

📅 На зустрічі G20 на Балі в листопаді Зеленський представив Формулу миру, включаючи 10 пунктів. Він підкреслив, що необхідно утриматися від пропозицій, що порушують суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

📌Президент вважає, що реалізацію Формули миру можна виконати протягом пів року, а зараз триває підготовка до Глобального саміту миру, зустрічі радників – є проміжним етапом перед цією важливою подією.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: