Україна отримала від ЄС новий транш фінансової допомоги у 1,5 млрд євро. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
23 жовтня 2023, 13:08

Україна отримала від ЄС новий транш фінансової допомоги у 1,5 млрд євро

У понеділок, 23 жовтня, Україна отримала дев'ятий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 млрд євро від Європейського союзу. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму каналі у Telegram.

📌За словами прем'єр-міністра, загальна бюджетна підтримка ЄС протягом цього року склала 15 млрд євро, що стало одним з ключових факторів у зміцненні економічної стійкості та сили України.

📢«Зараз спільно з Єврокомісією ми працюємо над новою довгостроковою програмою Ukraine Facility загальним об'ємом 50 млрд євро. Розраховуємо наступного року отримати з них 18 млрд євро», – додав Шмигаль, висловивши подяку європейським партнерам за стійку та непохитну солідарність з Україною.

📈 Нагадаємо, тиждень тому Європарламент підтримав ініціативу Єврокомісії про створення Фонду допомоги Україні на суму 50 млрд євро на наступні чотири роки.

📊Також зазначимо, що Євросоюз надав різноманітну допомогу Україні на суму 81 млрд євро з часу повномасштабного вторгнення росії.


Джерело: "Прем‘єр-міністр України"
+Поширити: