У ВМС підтвердили, що знищать Кримський міст. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
24 жовтня 2023, 13:53

У ВМС підтвердили, що знищать Кримський міст

Незаконно збудована росіянами надбудова у вигляді мосту через Керченську протоку у тимчасово окупованому Криму буде остаточно зруйнована. Проте це відбудеться тоді, коли цього буде вимагати ситуація. Про це повідомив речник Військово-морських сил України, Дмитро Плетенчук у своєму інтерв'ю Укрінформу, яке було опубліковано у вівторок, 24 жовтня.

З його слів, Україна не переймається символізмом, на відміну від росіян, що дуже добре допомагає при веденні складних бойових дій при обмежених ресурсах. Якщо висловлюватись образно, то на день народження поки що президента рф путіна окупантам становлять завдання щось десь "взяти", то в українців такого нема.

📢«Тому цей міст звісно буде зруйнований, але він буде зруйнований тоді, коли цього буде вимагати ситуація. Руйнувати міст, щоб підняти настрій, немає сенсу. Коли треба буде обрізати логістичні хвости Криму і зробити його островом, обов’язково це буде зроблено. Тому чекати слід слушного моменту», – заявив Плетенчук.

Він також підкреслив, що нанесення вогневого ураження по території Криму несе конкретну стратегічну мету в рамках загального плану визволення окупованих територій. Це включає в себе усунення військових об'єктів інфраструктури, пунктів управління, складів зберігання та інших законних військових цілей.

📢 «Звісно, у нас дуже часто вимірюють контрнаступ квадратними кілометрами, але це не дуже правильно, тому що будь-які такі операції є багатоскладовими, багатошаровими, там є багато елементів, які мають виконуватися у відповідній послідовності», – додав він.

Плетенчук також зауважив, що всі суднобудівні та ремонтні заводи на окупованій території Криму, що обслуговують російську армію, стають легальними цілями для Сил оборони України.

📅Нагадаємо, що надбудова «Кримський міст» була суттєво уражена як мінімум двічі. У жовтні 2022 року на ньому стався потужний вибух, що вивело з ладу звичайне функціювання військового логістичного маршруту окупантів. Пізніше у СБУ заявили, що це була спланована спецоперація.


Джерело: "Укрінформ"
+Поширити: