Китай готовий до співпраці зі Штатами – Сі Цзіньпін. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
25 жовтня 2023, 13:40

Китай готовий до співпраці зі Штатами – Сі Цзіньпін

Китай висловив готовність до співпраці зі США, керуючись намірами вирішити непорозуміння й розбіжності, щоб працювати разом та відповісти на глобальні виклики. Про це у середу, 25 жовтня, заявив лідер КНР Сі Цзіньпін, повідомляє Reuters.

📢 Він наголосив, що від того, чи зможуть США та Китай знайти "правильний" шлях для порозуміння, – "матиме вирішальне значення для світу".

Висловлюючи свою позицію перед візитом міністра закордонних справ Китаю Ван І до США цього тижня, лідер Китаю прагнув підтримати більш конструктивні двосторонні відносини.

Очікується, що цей візит головного китайського дипломата стане важливим етапом перед планованою зустріччю між президентом США Джо Байденом і Сі на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у листопаді в Сан-Франциско.

Це не перший знак спроб поліпшити відносини між країнами. Раніше цього літа високопоставлені американські чиновники, зокрема держсекретар США Ентоні Блінкен, зустрічалися з представниками Китаю в Пекіні.

Головним завданням та пріоритетом США було уникнути конфлікту та урегулювати розбіжності між двома найбільшими економіками світу.

📅Попередньо анонсована поїздка міністра закордонних справ Китаю до Вашингтона на 26-28 жовтня стає додатковим кроком у напрямку сприяння діалогу та співпраці між країнами.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: