Литва заборонила імпортувати російський скраплений газ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Економіка
26 жовтня 2023, 17:16

Литва заборонила імпортувати російський скраплений газ

Литва прийняла рішення заборонити імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ), включаючи його перевантаження та регазифікацію. Сейм Литви ухвалив ці поправки майже одноголосно, зі 111 парламентаріями, які висловилися "за", і лише шість утрималися від голосування, повідомляє місцеве медіа BNS.

Заступниця міністра енергетики Інга Жилене, коментуючи ці поправки, наголосила, що російський газ постачається до регазифікаційних об'єктів у Литві танкерами з Польщі.

Міністр енергетики Дайнюс Крейвіс раніше вказав, що газ з Польщі постачається до Литви через компанію Cryogas M&T Poland і подається двом компаніям із встановленими установками регазифікації.

Ця ініціатива Литви слідує за повідомленням, що Молдова припиняє закупівлю газу у росії та замінює його альтернативними джерелами, отримуючи газ на європейському ринку.


Irta-fax
+Поширити: