Зеленський обговорив із Ріші Сунаком втрати росіян під Авдіївкою та посилення ППО України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
27 жовтня 2023, 13:56

Зеленський обговорив із Ріші Сунаком втрати росіян під Авдіївкою та посилення ППО України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Про це повідомила пресслужба українського лідера у п’ятницю, 27 жовтня.

Співрозмовники обговорили ситуацію на фронті, зокрема спроби оточення Авдіївки.

📢«росія й далі намагатиметься окупувати весь Донбас. Окупанти здійснили кілька спроб оточити Авдіївку, але щоразу наші воїни зупиняли їх і відкидали назад, завдаючи болісних втрат. У цих спробах ворог втратив щонайменше бригаду», – заявив Зеленський.

Президент подякував Сунаку за потужну й своєчасну допомогу від Британії, зокрема за нещодавній пакет оборонної підтримки на 100 млн фунтів стерлінгів.

Співрозмовники також обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема зміцнення системи ППО України та заходи боротьби проти ворожих дронів.

Зеленський поінформував прем'єра Британії про ситуацію у Чорному морі та щодо дій росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства. За словами глави держави, попри всі загрози "зерновий коридор" продовжує функціонувати. Обговорювалась подальша робота зі страхування цивільних суден.

📢«Сторони також скоординували позиції щодо співпраці на міжнародних майданчиках і збереження міжнародної підтримки України», – додали в Офісі Президента.

📅Нагадаємо, що раніше у ЗСУ зазначали, що за два тижні штурмових дій в районі Авдіївки та Мар’їнки російські загарбники втратили до 5000 військових вбитими й пораненими. Також знищено до 400 одиниць різноманітної бронетехніки окупантів.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: