Україні вдалось повернути тіла ще 50 воїнів ЗСУ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Події
27 жовтня 2023, 14:07

Україні вдалось повернути тіла ще 50 воїнів ЗСУ

У п'ятницю, 27 жовтня, в результаті репатріаційних заходів тіла 50 загиблих оборонців України були повернуті на підконтрольну територію, повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ) на телеграм-сторінці.

📢«Збройні Сили України забезпечать належне та безпечне перевезення репатрійованих для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам з метою організації та проведення слідчих дій та судових експертиз», - зазначено в штабі.

Обміни тілами військових між росією та Україною відбуваються регулярно. Так, раніше, 6 жовтня, Україна повернула додому тіла ще 64 полеглих воїнів.

❗Варто відзначити, що існують твердження у ЗМІ про те, що росія передає тіла бійців, яких офіційно визнавала полоненими, але відсутня попередня звітність про погіршення їхнього здоров'я або важкого стану. Це викликає сумніви щодо якості роботи або наявності медичної комісії на росії, або ж відповідного утримання та поводження з військовополоненими.


Джерело: "Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими"
+Поширити: