На Вінничині оголошено надзвичайний стан через спалах гепатиту А. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
31 жовтня 2023, 17:31

На Вінничині оголошено надзвичайний стан через спалах гепатиту А

Ситуація зі спалахом гепатиту A на Вінниччині визначено як надзвичайну на рівні області. У регіоні посилюють протиепідемічні заходи, повідомила 31 жовтня пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

📢«Епідемічна статистика показує, що джерело інфікування продовжує існувати. Причинами спалаху гепатиту A можуть бути харчові продукти або питна вода. На цих факторах зараз сфокусована робота лікарів-епідеміологів, які розслідують спалах», - зазначив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За результатами позачергового засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій спалах визнано надзвичайною ситуацією природного характеру обласного рівня, що викликає посилення протиепідемічних заходів.

📢«Тому у регіоні посилено протиепідемічні заходи: зокрема, тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках, додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення», - наголосив головний санітар України

У Вінницькій області вжито заходів щодо додаткового контролю за прибиранням та дезінфекцією громадського транспорту, а також впроваджено тимчасові заборони на ярмарки та масові заходи, пов'язані з продажем продукції домашнього виробництва.

Місцеві органи влади також здійснюють посилення контролю за санітарно-гігієнічними нормами на ринках міста та області. У Вінниці продовжується дистанційне навчання.

📈Кількість захворювань на вірусний гепатит A, за останніми даними, у Вінницькій області становить 231 випадок.


Джерело: "МОЗ України"
+Поширити: