До 8 років позбавлення волі засуджено очільницю «пенсійного фонду лнр у Станично-Луганському районі». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
06 листопада 2023, 13:31

До 8 років позбавлення волі засуджено очільницю «пенсійного фонду лнр у Станично-Луганському районі»

За матеріалами СБУ Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок очільниці окупаційної структури – так зв. «державної установи лнр – управління пенсійного фонду лнр у Станично-Луганському районі».

За даними досудового розслідування, цю посаду в незаконному органі влади колишня головна спеціалістка ПФУ обійняла у березні 2023 року.

У той час, як колектив обласного управління Пенсійного фонду України перемістився з Луганщини на контрольовану Україною територію, правопорушниця залишилася в окупації й пішла на співпрацю з ворогом. Невдовзі отримала керівну посаду і зайнялася реалізацією політики окупантів у сфері пенсійного забезпечення.

СБУ повідомила їй про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування колабораційну діяльність фігурантки повністю доведено.

Оскільки вона переховується на тимчасово окупованій території України, до неї застосовано спеціальну процедуру заочного засудження.

Зловмисниця отримала вирок - 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років та з конфіскацією усього майна.

Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання правопорушниці. Наразі вона перебуває у розшуку.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: