Різнокольорове паливо для ЗСУ: спосіб відстеження, контролю та ідентифікації. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
11 листопада 2023, 17:51

Різнокольорове паливо для ЗСУ: спосіб відстеження, контролю та ідентифікації

Для ідентифікації та контролю пального для Збройних Сил України (ЗСУ) вирішили впровадити маркування червоним кольором дизельне пальне, а для бензину — зеленим. Про це повідомили у Міністерстві оборони України у суботу, 11 листопада.

📢«Міноборони зобов’яже постачальників маркувати пальне для ЗСУ червоним кольором. В дизельне пальне буде додано фарбник яскраво червоного кольору… Для бензину також буде впроваджено свій барвник – зеленого кольору», — повідомили у фейсбуці відомства.

Міністерство обґрунтувало рішення маркування як засіб ідентифікації та відстеження закупленого для ЗСУ пального, що має запобігти незаконному продажу та уникнути зловживань зі змішуванням пального.

📢«Якість пального для військової техніки має надважливе значення. Промарковане пальне буде неможливо розбавити, щоб колір повністю зник. Навіть якщо його розбавити дуже сильно, дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору», — заявили в Міністерстві.

Постачання маркованого пального Міноборони планує налагодити наступного тижня, а в ЗСУ воно потрапить наприкінці листопада. Враховуючи нововведення, зазначили, що ціни на дизель та бензин не зазнають змін.


Джерело: "Міністерство оборони України"
+Поширити: