Нідерланди на 2024 рік зарезервували для України понад €2 млрд. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Економіка
17 листопада 2023, 17:42

Нідерланди на 2024 рік зарезервували для України понад €2 млрд

Уряд Нідерландів вирішив виділити та зарезервував понад 2 млрд євро на 2024 рік для України, з акцентом на військову допомогу. Про це повідомило Міноборони Нідерландів у п’ятницю, 17 листопада.

📢«Нідерланди продовжують підтримувати Україну. На 2024 рік доступна військова підтримка в розмірі 2 млрд євро. Цією значною сумою ми посилаємо чіткий сигнал: Україна може і далі розраховувати на нас», – написала міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у Х (Twitter).

Міноборони вказало, що ці кошти призначені для задоволення потреб України у сфері боєприпасів та обслуговування вже наявних бойових платформ і систем.

📢«У такий спосіб Нідерланди хочуть зробити свій внесок у зміцнення протиповітряної оборони України, щоб країна могла продовжувати захищатися від атак на критично важливу інфраструктуру. Є також потреба в більш технологічному обладнанні», – йдеться в повідомленні.

Певна частина виділених коштів також буде використана на відновлення, реконструкцію та підвищення кібербезпеки України.

Зазначено також, що Нідерланди продовжать проводити навчання для українських військових у 2024 році.

📅Раніше було оголошено, що Нідерланди планують передати Україні снаряди на суму 500 млн євро, призначені для танків та артилерійських систем, які Збройні сили отримають у 2024 році. Також вже на наступний рік Україна очікує отримати від Нідерландів винищувачі F-16.


Джерело: "Defensie.nl"
+Поширити: