Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на 1,3 млрд євро. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
21 листопада 2023, 17:39

Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на 1,3 млрд євро

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, перебуваючи в Україні, анонсував новий військовий пакет допомоги на загальну суму у 1,3 млрд євро. Про це він повідомив під час брифінгу з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Києві у вівторок, 21 листопада.

📢«Для мене честь оголосити про новий пакет допомоги під час мого візиту сюди. І до цього пакета, звісно ж, включено ще чотири системи IRIS-T SLM. Включено артилерійські боєприпаси 155 мм, а також протитанкові міни», - розповів міністр.

У рамках цього пакету передбачено постачання 60 високотехнологічних дронів-розвідників та понад 20 радіолокаційних систем.

Щодо можливості надання Україні ракет Taurus, Пісторіус зауважив, що «нової інформації щодо Taurus немає». Однак Міністр оборони Німеччини підтвердив, що на наступний рік його країна планує поставити Україні 140 тисяч 155-мм снарядів.

📢«Це означає та акцентує, що ми з Україною стійко і надійно, ми підтримуємо Україну», - додав він.

Згідно із заявою видання Bild, кількість обіцяних Німеччиною систем ППО Iris-T SLM для України тепер зросла до 12 одиниць. Проте перша з нових чотирьох систем очікується не раніше кінця 2024 року, а решта — не раніше 2025 року.

📅Нагадаємо, що наприкінці жовтня Україна отримала третю систему Iris-T SLM, а до кінця поточного року планується постачання ще двох комплексів, як повідомив посол ФРН в Україні Мартін Єґер.


Irta-fax
+Поширити: