Олексій Малеванець: «Спільними зусиллями розробляємо шляхи забезпечення відшкодування та компенсацій збитків від війни». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
24 листопада 2023, 13:31

Олексій Малеванець: «Спільними зусиллями розробляємо шляхи забезпечення відшкодування та компенсацій збитків від війни»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець узяв участь у II Конференції «Відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок війни», яка була організована видавництвом «Юридична практика» при партнерстві з низкою інших організацій у Києві.

«Говоримо про принципи міжнародного права щодо захисту майнових прав під час збройних конфліктів та дії стосовно створення міжнародного механізму відшкодування збитків, завданих агресією рф. Дуже актуальна тема для нашої країни. Добре, що вже зараз обговорюємо та спільними зусиллями розробляємо шляхи забезпечення відшкодування та компенсацій збитків від війни. Потрібно планувати відновлення регіонів, де відбувались активні бойові дії», – розповів Олексій Малеванець.

Під час заходу його учасники спілкувалися в рамках двох сесій. Перша називалася «Шляхи відшкодування та компенсації шкоди від агресивної війни», друга – «Види збитків та галузеві особливості відшкодування шкоди». До обговорення теми Конференції долучилися експерти у сфері юриспруденції, міжнародного співробітництва, адміністрування, взаємодії з організаціями різної форми тощо.

Спікери Конференції представили присутнім доповіді на такі теми, як: алгоритми відшкодування шкоди, заподіяної агресією рф; наявні способи відшкодування шкоди, заподіяної агресивною війною рф проти України; створення міжнародного механізму відшкодування збитків, завданих агресією рф, протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту. Поділилися думками, досвідом щодо шляхів судового керівництва в цивільних справах про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок російської агресії; відшкодування шкоди в енергосфері; визначення розміру реальних збитків унаслідок втрати, пошкодження чи знищення культурних цінностей, спричинених збройною агресією рф; фіксування шкоди, заподіяної агресією рф.

«Вважаю, такі заходи важливі, адже у форматі конференцій фахівці з різних сфер можуть поділитися думками та досвідом щодо шляхів найефективнішої та найшвидшої організації отримання компенсацій за шкоду, заподіяну війною, та відновлення об’єктів нерухомості, промислових потужностей тощо. Розуміння механізмів, отримані на цій Конференції, використовуватиму під час участі в дискусіях щодо відновлення рідної Луганщини, щоб напрацювати комплексні та спрощені механізми щодо відшкодування збитків унаслідок збройної агресії рф», – підсумував Олексій Малеванець.


Ірта-fax
+Поширити: