Заборону алмазів з росії погоджено Єврокомісією – ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
28 листопада 2023, 17:07

Заборону алмазів з росії погоджено Єврокомісією – ЗМІ

Єврокомісія надіслала пропозицію щодо заборони російських алмазів до 27 країн ЄС, у рамках наступного 12-го пакету санкцій. Згідно з агентством AFP, очікується, що ця ініціатива отримає одностайне схвалення найближчими днями.

У проєкті санкцій передбачено заборону торгівлі алмазами з росії, незалежно від того, чи вони надходять транзитом, чи безпосередньо з рф, а також російськими діамантами, які були ограновані та відполіровані у третіх країнах.

📢«З 1 січня 2024 року заборона поширюватиметься на "непромислові природні та синтетичні діаманти, а також ювелірні вироби з діамантами», - вказано в повідомленні.

Щодо імпорту російських діамантів, огранованих або полірованих у третіх країнах, запровадження заборони буде поетапним, – з березня по вересень наступного року.

📢«Це поетапне впровадження... враховує необхідність розгортання відповідного механізму відстеження, який забезпечує ефективні заходи правозастосування та зводить до мінімуму збої для учасників ринку», – йдеться у документі, з яким було ознайомлено агентство.

📅Раніше було повідомлено, що Єврокомісія представила Раді ЄС пропозиції щодо 12-го пакету санкцій проти росії, які передбачають обмеження для понад 120 осіб за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України.

📌Також планується нові обмеження на імпорт та експорт, а також заходи щодо посилення контролю цін на нафту та протидії обхіду санкцій ЄС.

📌Голова Європейської ради Шарль Мішель також підтвердив, що G7 та ЄС будуть спільно працювати над обмеженнями у торгівлі дорогоцінними каменями з росії.


Irta-fax
+Поширити: