Зеленський у рейтингу Politico: «Мрійник року». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
29 листопада 2023, 10:05

Зеленський у рейтингу Politico: «Мрійник року»

Президент України, Володимир Зеленський, зайняв 20-е місце в рейтингу найвпливовіших діячів в Європі за версією видання Politico. Однак він визнаний переможцем у категорії "Мрійники". Цьогорічний рейтинг видання опублікувало у вівторок, 28 листопада.

Зеленського ставлять поряд із видатними постатями, як Вінстон Черчилль, Мартін Лютер та іншими, здатними "змінити хід історії не силою своєї армії чи економіки, а силою свого слова".

Politico підкреслює, що Зеленський надихнув українців на боротьбу, а західних партнерів та лідерів — на важливу фінансову та військову допомогу, а його лідерський підхід дозволив домогтися "того, що ще недавно було немислимим — висунути Україну на передній план членства в ЄС і НАТО".

Наступний 2024 рік, за версією видання, буде не простим для президента Зеленського. Українці, вважає Politico, виснажуються, світ відволікається на Близький Схід, а політики ЄС починають побоюватися можливих негативних та непередбачуваних наслідків війни.

Зазначається, що уряд Зеленського виявився дуже ефективним, встановивши контакти з країнами, які розвиваються, та намагаючись вивести їх з рук російського диктатора путіна.

За традицією Politico представило переможців у категоріях «Діячі» (Doers), «Збурювачі» (Disrupters) та «Мрійники» (Dreamers). До кожної з цих категорій увійшло по дев’ять відомих людей.

До категорії «Діячі» Politico включило голову Офісу Президента – Андрія Єрмака, та назвали його «зеленим кардиналом Києва».

Цікаво, що Зеленський розташувався на 20-му місці у загальному списку, то Єрмак опинився на п'ятій сходинці. Його важливим досягненням, за версією видання, є залучення Китаю до важливих мирних переговорів, що відбулись у Саудівській Аравії в серпні минулого року.

За матеріалами видання, Єрмак є «натхненником прагнення Києва» налагодити політичні відносини з країнами, що розвиваються, щоб вирвати їх з лап російського міжнародно розшукуваного злочинця та диктатора путіна.

До того ж Politico наголосили, що керівник Офісу Президента під час чисельних відряджень проводив зустрічі з іноземними високопосадовцями від імені Президента України, вів переговори та укладав важливі угоди, хоча за Конституцією України, це має робити президент держави, а не «його № 2».

«Найвпливовішою людиною Європи» цього року визнали колишнього прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска. Відзначається, що його прихід до влади може означати нову еру для країни, зближуючи її з центристськими силами на всьому континенті.

Зауважимо, що у мережі була активно поширена інформація, що видання Politico другий рік поспіль визнало Зеленського найвпливовішим політиком в Європі. Виявилось, що це не відповідає дійсності, а дана інформація — минулорічний рейтинг 2022 року, де Володимир Зеленський дійсно очолював рейтинг найвпливовіших людей Європи.


Джерело: "Politico"
+Поширити: