Обміни військовополоненими з росією продовжуються, часто прямо на полі бою – Зеленський. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
02 грудня 2023, 18:22

Обміни військовополоненими з росією продовжуються, часто прямо на полі бою – Зеленський

Президент Володимир Зеленський відзначив, що обміни військовополоненими між Україною та росією продовжуються, проте вони відбуваються непублічно та часто проходять прямо на самому полі бою. В інтерв'ю Associated Press він поділився деталями цього процесу.

📢«Ми наповнюємо свій обмінний фонд, і потім відбуваються обміни. Дуже часто ми обмінюємо військовополонених не так голосно, не так публічно. Скажу відверто – міняємо просто на полі бою. Коли у нас 10 їхніх полонених, а у них є кілька наших хлопців, ми змінюємо. На все це доручення у командирів і вони знають, що їм робити», - зазначив Зеленський.

Президент повідомив, що за останні пів року Україна змогла повернути близько 100 військових із полону, але ще кілька тисяч залишаються у російському полоні. Також важливо, що від початку повномасштабного вторгнення рф, вдалося звільнити з російського полону кілька тисяч українських військових.

Спроби відновлення обмінів полоненими з росією тривають, хоча рф тимчасово заморозила цей процес.

У ГУР при цьому уточнили, що з початку повномасштабної війни росії проти України з полону повернуто понад 2,5 тисячі українських громадян.


Irta-fax
+Поширити: