Заочно арештовано колишнього мера Одеси Костусєва – батька нардепа Гончаренка. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
11 грудня 2023, 16:09

Заочно арештовано колишнього мера Одеси Костусєва – батька нардепа Гончаренка

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього мера Одеси Олексія Костусєва, батька народного депутата Олексія Гончаренка. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у понеділок, 11 грудня.

📢«Суд задовольнив клопотання та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою… Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», - йдеться у Telegram-каналі САП.

Олексій Костусєв отримав такий вирок у зв'язку зі справою про незаконне заволодіння майновим комплексом стратегічного об'єкта — КП «Міжнародний аеропорт "Одеса"» та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.

11 жовтня НАБУ оголосило у розшук Олексія Костусєва. У коментарі щодо цієї справи, народний депутат від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко розповів, що не підтримує зв'язку з батьком з 2009 року та виступав проти "оборудки" з аеропортом як депутат Одеської облради.

Олексій Костусєв очолював місто Одесу від 2010 до 2013 року. Поруч із ним у справі аеропорту "Одеса" також фігурують його колишній заступник та бізнесмени Борис Кауфман, а також Олександр Борухович.

📅Костусєву повідомлено про підозру 29 серпня 2023 року. За слідством, у 2011 році аеропорт перейшов у спільну власність міста та приватних інвесторів, позбавивши місто повністю контролю над його діяльністю та від жодного прибутку.


Джерело: "САП та ВАКС"
+Поширити: