Колишньому керівнику Укрзалізниці Кравцову повідомили про підозру – ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
28 лютого 2024, 21:50

Колишньому керівнику Укрзалізниці Кравцову повідомили про підозру – ЗМІ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексголові Укрзалізниці Євгену Кравцову у справі про незаконне заволодіння понад 11 млн гривень коштів компанії. Про це повідомив портал "Економічна правда" з посиланням на джерела.

Повідомляється, що раніше НАБУ та САП розкрили організовану групу осіб, які заволоділи 11,4 мільйонами гривень коштів Укрзалізниці.

Згідно з даними слідства, у 2018 році керівник групи, підприємець, намагався отримати контроль над товарно-грошовими потоками УЗ. Для цього він використовував свої зв'язки з представниками уряду, щоб домогтися призначення своїх спільників на керівні посади в Укрзалізниці.

У період з 2018 по 2021 роки посадові особи УЗ, слідуючи вказівкам лідера групи, допомогли йому отримати перемогу на тендері з закупівлі пневмоінструменту. Продукцію було поставлено за завищеною ціною, що призвело до переплати в розмірі 11,4 млн гривень.

У зв'язку з наявними матеріалами, підозру у справі висунули дев'ятьом особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям Укрзалізниці та бенефіціару ТОВ.

📅Нагадаємо, у грудні 2023 року Кабінет міністрів провів аудит ефективності роботи Укрзалізниці через виявлені порушення. У січні СБУ затримала посадовця УЗ, який виявився агентом ФСБ та шпигував за військовими ешелонами ЗСУ.


Джерело: "Економічна правда"
+Поширити: