З нагоди літніх Ігор у Парижі урочисто запалено олімпійський вогонь в Греції. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
16 квітня 2024, 16:43

З нагоди літніх Ігор у Парижі урочисто запалено олімпійський вогонь в Греції

У Греції відбулася церемонія урочистого запалення вогню літніх Олімпійських ігор у Парижі. Важливо, що вперше з часу літніх Олімпійських ігор у Токіо у 2021 році та зимових Олімпійських ігор у Пекіні у 2022 році вона відбувалась за участю глядачів. Це стало можливим, тому що завершилась пандемія COVID-19. Про це повідомило видання Greek Reporter.

Церемонія відбулася в Стародавній Олімпії та зібрала близько 600 високопосадовців, серед яких президент Греції Катерина Сакелларопулу та президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Запалення смолоскипа з вогнем здійснила грецька актриса Мері Міна в ролі верховної жриці, а костюми для інших жриць були створені всесвітньо відомою грецькою дизайнеркою Мері Катранзу.

Першим факелоносцем став 27-річний олімпійський чемпіон з академічного веслування Стефанос Дускос, а гімн виконала американська оперна співачка, лауреат премії Ґреммі, Джойс ДіДонато.

Естафета олімпійського вогню триватиме у Греції 11 днів, після чого вогонь прибуде до Франції 8 травня. Літні Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Традиція запалення олімпійського вогню у Стародавній Олімпії бере свій початок з 1936 року, коли відбулися літні ігри у Берліні.


Irta-fax
+Поширити: