Посилення покарання за протести в Білорусі: Лукашенко підписав закон. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
08 июня 2021, 12:00

Посилення покарання за протести в Білорусі: Лукашенко підписав закон

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про посилення відповідальності за порушення порядку проведення масових заходів. Посилюється відповідальність за участь та організацію групових дій, що грубо порушують громадський порядок.

Документ у вівторок опублікували на національному правовому інтернет-порталі.

Згідно з ним, до відповідальності за неодноразове порушення порядку організації або проведення масових заходів можуть притягати осіб, які двічі протягом року були засуджені за статтею 24.23 КоАП за несанкціоновані акції і протягом року після другого стягнення знову порушили законодавство про масові заходи.

За це загрожує арешт, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Посилюється й відповідальність за участь та організацію групових дій, що грубо порушують громадський порядок. Раніше за таке порушення можна було отримати до трьох років обмеження або позбавлення волі. Цей закон передбачає покарання до чотирьох років позбавлення волі або від двох до п’яти років обмеження волі.


+Поширити: