Словник Вебстера назвав головне слово 2022 року. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
29 листопада 2022, 01:00

Словник Вебстера назвав головне слово 2022 року

Укладачі американського словника Merriam-Webster (Вебстера) назвали головним словом 2022 року – «газлайтинг».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба словника.

«У цю епоху дезінформації — «фейкових» новин, теорій змови, тролів у Твітері та deepfake — «газлайтінг» став словом для нашого часу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що коли слово “газлайтинг” вперше було використано в середині 20 століття, це стосувалося свого роду обману, подібного до того, що показано у фільмі.

У словнику визначають це слово як: психологічне маніпулювання особою, як правило, протягом тривалого періоду часу, яке змушує жертву сумніватися в достовірності власних думок, сприйняття реальності чи спогадів і, як правило, призводить до плутанини, втрати впевненості та самооцінки, емоційної невизначеності або психічної стабільності й залежності від зловмисника.

Проте останніми роками представники Вебстера підмітили, що значення газлайтингу стосується також чогось простішого та ширшого: «дія грубого введення когось в оману, особливо для особистої вигоди».

У такому випадку вживання цього слова добре підходить до інших термінів, що стосуються сучасних форм обману та маніпуляції, таких як “фейкові” новини, deepfake і штучний інтелект.

Як повідомляв Укрінформ, cловник Вебстера назвав «вакцину» словом 2021 року.


Ірта-fax
+Поширити: