Ткаченко: Бюджетні 1,9 мільярда на іномовлення спрямують на підтримку контенту в Україні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
14 січня 2023, 13:00

Ткаченко: Бюджетні 1,9 мільярда на іномовлення спрямують на підтримку контенту в Україні

Переважна частина з майже 2 млрд грн, закладених у бюджеті на іномовлення, буде спрямована на підтримку українського контенту.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю Укрінформу.

«Ці кошти (1,9 млрд грн - ред.) виділені не лише для міжнародної платформи іномовлення. Вони передбачають проведення відповідних мистецьких конкурсів та активізацію роботи з виготовлення контенту в Україні - саме на це спрямована переважна частина цих коштів», - зазначив Ткаченко.

Водночас він зауважив, що цим коштом також посилюватимуться російськомовна, англомовна та арабськомовна редакції каналу FreeДом.

«Ми активно працюємо для того, щоб і телемарафон, і FreeДом були включені в кабельні мережі і в ОТТ-платформи. Але це значний обсяг роботи, бо платити гроші за розповсюдження контенту, як це робить Раша Тудей, ми не можемо», - підкреслив міністр.

Зазначається, що FREEДOM - це телеканал іномовлення України, створений для російськомовних користувачів задля висвітлення правдивої інформації про перебіг війни в Україні, і подій, що відбуваються у Східній Європі, росії та світі. FREEДОМ присутній у понад 700 кабельних, DTH, IPTV мережах у 44 країнах, а також у пакетах 10 ОТТ-платформ, які здійснюють транскордонне надання телевізійних послуг.

Інформаційний марафон FREEДОМ за 9 місяців війни переглянули 5,1 млрд разів.Водночас частка регулярних глядачів з росії склала 58,5%.


Ірта-fax
+Поширити: