Фільм, знятий у Лисичанську, номіновано на премію "Оскар-2023". Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
25 січня 2023, 14:47

Фільм, знятий у Лисичанську, номіновано на премію "Оскар-2023"

Фільм "Будинок зі скалок", який знімали в Лисичанську, номіновано на Оскар. Він заснований на реальних історіях дітей зі складних сімей.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, передає Час Пік.

Зйомки фільму розпочалися близько двох років тому, коли ще було багато заборон через коронавірус.

"Сьогодні про цей фільм говорить весь світ і напередодні премії перегляди відновляться, міжнародне співтовариство говоритиме про талановитих творців цієї стрічки і про луганське місто... наш Лисичанськ, яке тепер не впізнати, і про найдорожче - про наших дітей", - йдеться в повідомленні.

Прем'єра фільму відбулася у січні 2022 року. Його герої - діти та вихователі Лисичанського центру соціально-психологічної допомоги. Сюжет заснований на реальних історіях дітей зі складних сімей, які потрапили до притулку. Фільм також оповідає про соціальних працівників, які невтомно працювали поблизу лінії фронту, поки державні органи та суди вирішували долю дітей.

"Фільм уже отримав багато нагород... і зараз має всі шанси отримати найголовнішу. Тримаємо кулаки! 12 березня дізнаємося про результат", - зазначив Гайдай.


Час Пік
+Поширити: