Залужний: Потрібні літаки або в наступ з луками та стрілами?. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
30 червня 2023, 14:07

Залужний: Потрібні літаки або в наступ з луками та стрілами?

За словами Валерія Залужного у інтерв'ю The Washington Post, західні партнери ніколи не розпочнуть наступ без переваги в повітрі. На жаль, Україна досі не отримала сучасні винищувачі, незважаючи на обіцянки союзників щодо надання перших літаків F-16 американського виробництва.

Один із аспектів, на який звернув увагу Залужний, - це доктрина сил НАТО, яка залишається схожою на російську. Ця доктрина вимагає мати перевагу в повітрі перед початком наземних операцій глибокої дії. У зв'язку з цим виникає питання, якої доктрини має дотримуватися Україна під час наступальних дій.

"А Україна, переходячи до наступальних дій, якої доктрини має дотримуватися? НАТО? Російської Федерації? Або це не ваша справа?" - запитав Залужний. Він висловив своє обурення тим, що Україні кажуть, мовляв, у неї є своя доктрина, танки, деякі гармати, деякі бойові машини, і вона може впоратися з обороню.

Залужний підкреслив, що на командному пункті у головнокомандувача Збройних Сил України є екран, який показує все, що відбувається у повітрі в будь-який момент - авіацію країн НАТО на західному кордоні України, українські літаки в небі над Україною та російські літаки на східних краях. За його словами, кількість літаків, які чергують біля західних кордонів України, вдвічі перевищує кількість російських літаків, які атакують їхні позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 18 годин бою в Луганській області: НГУ закріпились на нових позиціях

Українські літаки, на жаль, не можуть конкурувати з сучаснішим російським парком літаків Су-35, оскільки останні мають значно кращу радіолокаційну та ракетну дальність. Це призводить до того, що війська на землі стають легкою мішенню.

За словами Залужного, не потрібно збирати 120 літаків, але обмеженої кількості сучасних літаків все ж потрібно для захисту. "Тому що ворог використовує авіацію іншого покоління. Це все одно, що ми б зараз пішли в наступ з луками та стрілами, і всі сказали б: "Ти що, з глузду з'їхав?". Але з цим запитанням "Ні, ні", - додав Залужний.


irta-fax
+Поширити: