За участі шахістів з Луганщини у Києві відбувся міжнародний шаховий турнір. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
02 серпня 2023, 22:07

За участі шахістів з Луганщини у Києві відбувся міжнародний шаховий турнір

Владислав Бахмацький – міжнародний майстер з шахів, вихованець луганської шахової школи та Олег Столяревський – кандидат у майстри спорту, виконавчий директор Луганської обласної федерації шахів взяли участь у шаховому турнірі «Kyiv summer – 2023», який відбувся 30 липня у Києві, на базі ГО «Шахова школа».

Участь у змаганні взяли 135 гравців з різних регіонів країни. Серед них були як юні учасники, так і вже досвідчені шахісти. Так само різноманітним був й рівень їх гри: від шахістів-розрядників до міжнародних майстрів та гросмейстерів. А ось система змагання була для всіх однакова – швейцарська система жеребкування у 9 турів, гра у «рапід» (швидкі шахи) з контролем часу 10 хвилин на початку партії + 5 секунд за кожен зроблений хід для кожного гравця.

«До участі у турнірі не мав рейтингу з «рапіду», хоча, граю у турнірах з дитинства, тож, мотивація прийняти участь у змаганні та перемагати була висока. На жаль, не дуже добру гру показував протягом всієї турнірної дистанції, але в останніх двох турах вдалося здолати своїх супротивників, тож зрештою набрав 50%: 4,5 очки з 9 можливих. Грою своєю залишився незадоволений, а ось результатом у турнірній таблиці – так! За результатами турніру у номінації «гравці без рейтингу» показав найкращий результат і отримав грошовий приз від організаторів турніру.

Загалом, вважаю, турнір пройшов на високому організаційному рівні і був цікавий всім гравцям, не залежно від їхнього рівня – кожен з міг знайти цікавих супротивників та нові приємні знайомства», - розповів про турнір Олег Столяревський.

Владислав Бахмацький нині мешкає у Харкові, але спеціально для участі у турнірі приїхав до столиці. За результатами турніру він набрав 6 очей. Такий же результат показали ще 14 гравців, але у Владислава були найкращі додаткові показники, тож, він посів 13 сходинку турнірної таблиці.

«Вважаю, що дуже круто, коли під час війни проводяться такі престижні змагання: грали найсильніші серед тих, хто залишився в країні, а регламент передбачав великий призовий фонд.

Я приїхав на турнір, щоб отримати ігрову практику, що зараз зробити достатьно складно в умовах війни, та поборотися за перше місце, бо завжди ставлю перед собою найвищі цілі! І все йшло досить гарно: я мав 6 очок після 7 турів і ділив першу сходинку. Але потім вирішив, що я приїхав грати у шахи, а не "писати" нічиї в останніх турах, як деякі гравці, задля вигравання хоч якогось призу. І це й мене і згубило, тому що я міг зробити спокійно дві нічиї у двох турах і як мінімум увійти у призову трійку, але все склалося не дуже гарно: з початку я випустив велику перевагу проти майбутнього переможця турніру через цейтнот, а потім в останньому раунді зіграв дуже агресивно чорними задля того, щоб спробувати поборотися за призову трійку.

За підсумком гри я зайняв 13 місце, звичайно не той результат на який я розраховував, але, як на мене, краще боротися та програти, аніж нічого не робити взагалі. В цілому, хочу подякувати усім причетним до організації цього турніру, а також подякувати Збройним Силам України за те, що в нас є така можливість грати у шахи під час війни, поки вони боронять нашу землю!» – поділився своїми враженнями Владислав Бахмацький.

Переможцем же турніру став міжнародний гросмейстер з Харкова, тренер жіночої збірної України Михайло Бродський. Михайло протягом всього турніру показував високий клас гри і здобув 7,5 очок. Друге місце посів міжнародний гросмейстер Олексій Кислинський, він набрав 7 очок і мав гарні додаткові показники, тому залишив своїх опонентів, які мали також 7 очок, на нижчих сходинках турнірної таблиці.

А ось ще одному міжнародному гросмейстеру - Едуарду Андрєєву пощастило менше, він мав абсолютно однакові додаткові показники із майстром ФІДЕ Романом Дехтярьовим, тож шахісти розігрували ІІІ місце у додатковому матчі. За його результатом Едуарду вдалося здолати свого суперника і замкнути тройку головних призерів змагання.

Загалом, завдяки фінансовій підтримці головного спонсору турніру Спартака Суботи у змаганні була ціла низка призерів у різних номінаціях. Організатором змагання став Дмитро Семенов – директор «Шахової школи», а головним суддєю – Олександр Приходько.


irta-fax
+Поширити: