SpaceX здійснили успіний запуск ще 22 супутників зв’язку Starlink. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Події
16 вересня 2023, 16:24

SpaceX здійснили успіний запуск ще 22 супутників зв’язку Starlink

Компанія SpaceX, заснована відомим мільярдером Ілоном Маском, успішно провела ще один запуск своєї ракети-носія Falcon 9. Це вже другий успішний запуск цього тижня, і він був призначений для виведення на орбіту нової партії міні-супутників для глобальної мережі інтернет-покриття Starlink. Про це компанія оголосила у своєму офіційному акаунті в соціальних мережах.

Запуск ракети відбувся в п'ятницю о 23:38 за часом Східного узбережжя США (у суботу о 06:38 за Києвом) зі стартового комплексу №40, розташованого на базі американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді. Приблизно за годину після запуску, всі 22 супутники Starlink були успішно виведені на орбіту.

Запуск відзначився ще однією успішною вертикальною посадкою першої багаторазової ступені ракети-носія. Ця ступінь вже використовувалась вп'яте і після відділення від ракети вона здійснила керовану посадку на морську платформу-дрон під назвою "Just Read the Instructions" в Атлантиці.

В підсумку, це був 108-й запуск інтернет-супутників з моменту початку проєкту Starlink у травні 2019 року і 39-й запуск цього року. За цей період SpaceX вивела на орбіту понад 5,1 тисячі супутників Starlink. Хоча деякі з них вийшли з ладу чи зійшли з орбіти, на цей час в мережі Starlink працює понад 4,6 тисячі супутників, що робить її однією з найбільших інноваційних супутникових платформ для надання Інтернету.


Irta-fax
+Поширити: