Щомісячна допомога Україні від США буде поступово зменшена. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
21 жовтня 2023, 13:48

Щомісячна допомога Україні від США буде поступово зменшена

У листі від Білого дому, який був надісланий у п’ятницю, 20 жовтня, тимчасовому спікеру нижньої палати парламенту США Патріку Макгенрі, повідомляється, що американська допомога Україні буде поступово зменшена щомісячно протягом наступного фінансового року.

Зазначено, що запит президента США Джо Байдена до американського Конгресу передбачає виділення у наступному фінансовому році додаткового фінансування для України у розмірі 11,8 мільярда доларів, де враховано зменшення щомісячного обсягу допомоги з 1,1 мільярда до 825 мільйонів доларів.

📢 «Цей запит забезпечує глісаду (структуру фінансування, що змінюється від початкової дати до кінцевої, - ред.) від 1,1 мільярда доларів на місяць прямої бюджетної підтримки до 825 мільйонів доларів на місяць. Бюджетна підтримка надаватиметься через Світовий банк як відшкодування дозволених і підтверджених видатків Уряду України відповідно до поточної системи умов, розробленої Урядом США. Цей запит на фінансування ґрунтується на останній оцінці Міжнародного валютного фонду щодо дефіциту фінансування України на 2024 рік і припущеннях США щодо надійного розподілу тягаря між ЄС, Японією та іншими донорами», - зазначено в листі.

📊Документ також вказує, що ці кошти будуть доступні до 30 вересня 2025 року для допомоги Україні та іншим країнам, які постраждали від війни в Україні.

📢 «Це фінансування в поєднанні з критично важливими інвестиціями уряду США в інфраструктуру та приватний сектор України … надаватиме критично важливі ресурси для того, щоб Путіну не вдалося зруйнувати українську економіку. Путін вочевидь прагне краху української економіки, щоб забезпечити капітуляцію України», - підкреслено в листі.

❗ При цьому окремо акцентовано, що бюджетна підтримка є надзвичайно важливою в умовах впливу загарбницької війни, яку веде росія, на експорт та економіку України, що створює ризик економічної кризи.

📌Також нагадаємо, у п'ятницю президент США запросив в американського Конгресу узгодження бюджету з рекордною допомогою Україні.


Irta-fax
+Поширити: