Безробітним збільшили мінімальний розмір допомоги. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
21 жовтня 2023, 16:22

Безробітним збільшили мінімальний розмір допомоги

20 жовтня 2023 року набрала чинності постанова правління Фонду від 14.09.2023 № 60 «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю».

📌Постановою встановлено наступний мінімальний розмір допомоги по безробіттю у розмірі 1500 гривень:

✔️для молоді, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце у разі реєстрації в установленому порядку відповідних осіб як безробітних;

✔️для одиноких матерів (батьків), які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю;

✔️для одного з батьків, названих батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікунів, піклувальників дитини з інвалідністю підгрупи А, які мають право на призначення надбавки на догляд за дитиною у разі реєстрації в установленому порядку відповідних осіб як безробітних;

✔️для застрахованих осіб, визнаних в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації безробітнім, мають страховий стаж менш ніж сім місяців або звільнені з останнього місця роботи через припинення трудового договору тощо.

📌Мінімальну допомогу по безробіттю у розмірі 2500 гривень встановлено:

✔️для взятих на облік внутрішньо переміщених осіб, які не мають документів, необхідних для надання статусу безробітного. Тривалість виплати такої допомоги по безробіттю не може перевищувати 120 календарних днів.

✔️для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії, які не мають необхідних документів, але відомості про яких наявні в державних реєстрах.

Постанова застосовується з 31 липня 2023 року.

📞 Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній:

  • 098-875-48-95, 099-491-20-86 або
  • пройдіть за 👉 посиланням для мешканців Луганщини;
  • пройдіть за 👉 посиланням для роботодавців та підприємців Луганщини.

🌐 Надаємо підтримку з питань зайнятості:


Джерело: "Луганський ОЦЗ"
+Поширити: