Міноборони помилково виплатило «бойові» на 123 млн гривень. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
30 жовтня 2023, 21:12

Міноборони помилково виплатило «бойові» на 123 млн гривень

З державного бюджету помилково виплатили 123 мільйони гривень у винагороду для осіб, які не брали участь у бойових діях та не виконували бойові завдання. Міністерство оборони у понеділок, 30 жовтня, пояснило, що така ситуація виникла через неясності в законодавчій термінології.

📢«Служба внутрішнього аудиту Міноборони з’ясувала, що чинні правила дозволяють командирам військових частин надто вільно тлумачити терміни «бойові дії» та «бойове (спеціальне) завдання» і виплачувати додаткову винагороду на свій розсуд...Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо», - повідомили у відомстві.

В одному із випадків винагороду неправомірно отримали військовослужбовці понтонно-мостової роти, які виконували завдання в Київській області.

📅Раніше, 19 жовтня, в інтерв’ю з Аліною Доротюк, колишня військовослужбовиця Євгенія Емеральд розкрила деталі маніпуляцій й махінації з військовими винагородами. Виявилося, що її чоловік-військовий Євген Стипанюк отримував зарплату за перебування на передовій, хоча перебував у Києві.

📅Нагадаємо, що колишня військовослужбовиця Євгенія Емеральд (відома у ЗМІ як українська Жанна д'Арк) звинуватила чоловіка у домашньому насиллі та опублікувала аудіо з погрозами.

👉Відповідно до закону, найвищі доплати в розмірі 100 гривень отримують три категорії військовослужбовців: ті, які перебувають на передовій; війська ракетних, артилерійських та протиповітряних військ, які ведуть вогонь проти противника (без умов перебування в зоні бойових дій); а також ті, які займаються розмінуванням у зонах бойових дій.


Джерело: "Міністерство оборони України"
+Поширити: