ЄС підготував нові санкції проти росії на $5,3 млрд – ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
31 жовтня 2023, 20:43

ЄС підготував нові санкції проти росії на $5,3 млрд – ЗМІ

Європейський Союз на цей час розглядає новий набір обмежень, який може суттєво вдарити по торгівлі з росією приблизно в 5 мільярдів євро (5,3 мільярда доларів), повідомляє Bloomberg у вівторок, 31 жовтня.

📢«Дванадцятий пакет заходів ЄС з моменту початку вторгнення росії торік посилить обмеження на джерела доходів і промисловість москви та обмежить можливості кремля годувати свою військову машину», – йдеться в матеріалі видання.

Зазначається, що нові обмеження охоплюють експорт зварювального устаткування, хімікатів та інших технологій для військових цілей.

📢«Також розглядаються ліцензійні заборони на програмне забезпечення, обмеження на імпорт невеликої кількості оброблених металів, алюмінієвих виробів, будівельних виробів, товарів транспортного призначення та алмазів» – зазначається в статті.

📊За словами журналістів, запропоновані заходи пов'язані з імпортом та експортом відносно росії, складатимуть близько 2,5 мільярда євро кожна. Заборона на алмази залежить від угоди G7 про відстеження дорогоцінного каміння через кордони.

✔️Головною метою пакета санкцій є уникнення обходу росією існуючих заборон через треті країни. Це стосується отримання нею доступу до компонентів, технологій та електроніки, які використовуються у виробництві зброї.

✔️Крім того, ЄС розглядає можливість впливу на компанії, щоб вони включали у свої контракти з фірмами з третіх країн пункти, що забороняють експорт деяких товарів, які іноді називають «товари поля бою», в росію.

✔️Також висловлюються плани спрямувати санкції на "тіньовий флот" з сотень суден, який рф використовує для перевезення нафти, включаючи обмеження на операції із суднами, які перебувають під санкціями.

✔️В рамках пакета санкцій планується також додаткове включення понад 100 фізичних осіб і чотирьох десятків юридичних осіб.

Раніше було оголошено, що Бельгія збирається фінансувати Україну за рахунок коштів, які раніше належали росії. Це відбудеться через фонд у розмірі 1,7 мільярда євро, який буде наповнюватися з оподаткування заморожених в країні активів росії.


Джерело: "Bloomberg"
+Поширити: