Майже 80 млн гривень витратять на реставрацію покрівлі та куполів «Софії Київської». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
31 жовтня 2023, 13:22

Майже 80 млн гривень витратять на реставрацію покрівлі та куполів «Софії Київської»

Національний заповідник "Софія Київська" планує реставрувати дах, основну конструкцію та золоті куполи Софійського собору, витративши на це понад 79 мільйонів гривень. Відповідний тендер був проведений та опублікований на сайті Prozorro.

За інформацією з вказаного сайту, компанія "Металева покрівля груп" стала переможцем тендеру. Реставраційні роботи будуть фінансуватися коштом державного фонду та благодійних коштів, при цьому завершити їх планують до кінця 2028 року.

Антон Тимошенко, стендап-комік, прокоментував тендер на своїй сторінці в Фейсбуці з іронією: "Ізраїль: Залізний купол. Україна: Золотий купол".

В коментарях до посту деякі користувачі висловили своє незадоволення витратами на реставрацію в умовах війни, висловлюючи сумніви у "залізному куполі" вірян:

  • – «Залізний купол души воцерковлених не радують»;
  • – «Тегніть мене, коли будуть збирати підписи на знесення богомолень».

Однак частина користувачів висловила підтримку реставрації, наголошуючи на історичній важливості пам'ятки та її символічному значенні для Києва:

  • – «За руками і ходом тендеру дійсно треба слідкувати, звідки сума, хто виконавці і підрядники, але це історична пам'ятка державного значення і найдавніший символ Києва»;
  • – «Для великої кількості населення гроші для церков має пряме значення нашої перемоги та звичайно молитви за воїнів».

📅 Нагадаємо, що 15 жовтня Софіївський собор був внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


Джерело: "Prozorro"
+Поширити: