Осінню посівну завершили вже п’ять областей – Мінагро. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
02 листопада 2023, 14:15

Осінню посівну завершили вже п’ять областей – Мінагро

В Україні активно триває процес сівби озимих зернових культур, і вже п'ять областей успішно завершили цей етап осінньої посівної. Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики.

📊На кінець жовтня вже було посіяно 4 мільйони 211 тисяч гектарів, включаючи пшеницю - 3 мільйони 733 тисяч гектарів, ячмінь - 403 тисячі гектарів та жито - 76 тисяч гектарів. Серед регіонів, що відзначилися найбільшим обсягом посіву озимих культур, Дніпропетровська область лідирує з показником у 460,5 тисяч гектарів.

📈Цього тижня завершили сівбу озимих культур аграрії Івано-Франківської області, ставши п'ятим регіоном, що успішно завершив посівну кампанію цієї осені. Зазначимо, що раніше також завершили сівбу на Волині, Закарпатті, Запоріжжі та Полтавщині.

📅 Нагадаємо, що на кінець жовтня аграрії вже зібрали вражаючий обсяг нового врожаю, а саме 63,2 мільйона тонн. Зернові культури склали 43,4 мільйона тонн, а олійні - 19,6 мільйона тонн. Наприкінці вересня врожай оцінювали на рівні 79 мільйонів тонн, що є +10% порівняно з попереднім роком.


Джерело: "Міністерство аграрної політики"
+Поширити: