США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $425 мільйонів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
03 листопада 2023, 21:11

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $425 мільйонів

У п'ятницю, 3 листопада, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, загальна вартість якого складає 425 мільйонів доларів. Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

📢«Міністерство оборони оголосило про додаткову допомогу у сфері безпеки для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони. Це включає скорочення допомоги у сфері безпеки із запасів Міністерства оборони на суму до 125 мільйонів доларів для задоволення невідкладних бойових потреб України», - йдеться у повідомленні. – «Також виділено 300 мільйонів доларів із коштів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для зміцнення протиповітряної оборони України у довгостроковій перспективі».

Це вже 50-й транш від адміністрації Джо Байдена, який буде надано Україні із запасів Міністерства оборони від серпня 2021 року.

✔️До нового пакету допомоги увійдуть:

  • Додаткові боєприпаси для національних зенітних ракетних систем (NASAMS);
  • Додаткові боєприпаси для артилерійських ракетних систем (HIMARS);
  • Артилерійські снаряди калібру 155 та 105 мм;
  • Ракети з трубчастим запуском, оптичним відстеженням та провідним наведенням (TOW);
  • Протитанкові комплекси "Джавелін" та АТ-4;
  • Понад 3 мільйони патронів до стрілецької зброї та гранатів;
  • Підривні боєприпаси для розчищення перешкод;
  • Протипіхотні боєприпаси M18A1 Claymore;
  • 12 вантажівок для перевезення важкого обладнання;
  • Спорядження для холодної погоди;
  • Запасні частини, технічне обслуговування та інше польове устаткування.

Зазначається, що Україна отримає додаткові високоточні боєприпаси із лазерним наведенням для боротьби з безпілотниками.

Цей пакет використовує 300 мільйонів доларів USAI, наданих відповідно до постійної резолюції, яку нещодавно ухвалив Конгрес, і вичерпує кошти, що залишилися від USAI, які зараз доступні для підтримки України.

📢«Допомога у забезпеченні безпеки України – це розумна інвестиція у нашу національну безпеку. Це допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні та стримує потенційну агресію в інших місцях, одночасно зміцнюючи нашу оборонно-промислову базу та створюючи висококваліфіковані робочі місця для американського народу», - зазначили у Пентагоні.

📅Раніше президент США Джо Байден запросив у Конгресу США 106 мільярдів доларів для допомоги Україні та Ізраїлю, включаючи 61 мільярд доларів для України та 14,3 мільярда доларів для Ізраїлю.

Згодом, новообраний речник Палати представників США Майк Джонсон запропонував не об'єднувати в один пакет фінансову допомогу Україні та Ізраїлю. Він прагне, щоб у Палаті представників голосували за виділення допомог окремо.


Irta-fax
+Поширити: