На росії відбулись невдалі випробування ядерних носіїв – ГУР. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
04 листопада 2023, 14:20

На росії відбулись невдалі випробування ядерних носіїв – ГУР

Першого листопада росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 Ярс, що становить основу стратегічних ядерних сил країни-агресора. Цю інформацію оприлюднило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у суботу, 4 листопада.

Зазначено, що запуск відбувся з космодрому Плєсєцк в Архангельській області по умовній цілі на полігоні Кура на Камчатці.

📢«Ракета Ярс збилась з курсу, як і під час попередніх командно-штабних навчань стратегічних ядерних сил держави-агресора Росії 25 жовтня 2023 року. Так само невдало 25 жовтня завершився випробувальний запуск з підводного ракетного крейсера Борей балістичної ракети РСМ-56 Булава, що вкотре засвідчило її ненадійність», - підкреслили у Головному управлінні розвідки.

В розвідці додали, що росія має суттєві проблеми в удосконаленні стратегічних ядерних сил з ракетою МБР РС-28 Сармат шахтного базування. Зауважимо, що цей проєкт є ключовим в оголошеній москвою модернізації ядерних сил країни.

Відомо, що російську ракету "Сармат" почали створювати ще у 2009 році та, за планами кремля, вона мала стати на озброєння ще п'ять років тому, однак дату постійно переносили. Зрештою це сталося у вересні 2023 року — одразу після першого і єдиного повноцінного випробування.

📢«У порівнянні з виготовленою в Україні МБР РС-20 Воєвода, створена їй на заміну ракета Сармат позбавлена будь-яких переваг у конструкції, головній частині чи методах подолання протиракетної оборони. Фактично Сармат — недопрацьована, недосконала, сира ракета», - підкреслили в ГУР.

Крім того, зберігаються великі складнощі для росії у намірах вдосконалити повітряний компонент стратегічних ядерних сил. У межах часткової модернізації радянських бомбардувальників Ту-160 та Ту-95С росіяни мають здатність щорічно опрацьовувати 1-2 літаки.

📢«Усі перелічені проблеми стратегічних ядерних сил держави-агресора рф — прямий наслідок санкційної політики цивілізованого світу проти Москви», - йдеться у повідомленні.

📅Нагадаємо, 1 вересня на росії заявили, що розгорнули та поставили на бойове чергування ракетний комплекс «Сармат», яким російський поки що президент путін постійно лякав Світ ще з 2018 році.


Джерело: "ГУР МО"
+Поширити: