На кордоні з Україною польські перевізники розпочали страйк до 3 грудня. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
06 листопада 2023, 17:42

На кордоні з Україною польські перевізники розпочали страйк до 3 грудня

На кордоні з Україною польські перевізники розпочали масштабний протест, що призвело до припинення роботи трьох пунктів пропуску: "Краковець — Корчува", "Ягодин — Дорохушк" та "Рава-Руська — Хребене". Ця ініціатива отримала згоду польської влади та буде тривати до 3 грудня. Про це повідомили на Волинській митниці та в Державній прикордонній службі України.

📢«О 13:20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників. Основні вимоги організаторів акції — привернення уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з українським капіталом», - йдеться у повідомленні.

Учасники протесту пропускатимуть по одному вантажному транспортному засобу на годину в обох напрямках, з винятком рейсових автобусів, вантажів гуманітарної допомоги, цистерн з паливом та живих тварин.

📢«Нашою метою є повернення до нормальних транспортних відносин між нашими країнами. Протест оголошено на два місяці, і ми хочемо, щоб він завершився сьогодні чи завтра. Ми хочемо, щоб люди, які ухвалюють рішення, прийшли з обох боків — як з нашого, так і з вашого боку», - заявив представник комітету оборони перевізників та роботодавців Польщі Яцек Сокол.

Польща ініціювала страйк через конкуренцію після відкриття міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Учасники вимагають, щоб польська влада відновила видачу дозволів для українських перевізників, ввела окрему чергу в "єЧерзі" для транспортних засобів з номерами Євросоюзу та забезпечила доступ до системи "Шлях". Україна відповіла ініціюванням переговорів з Польщею та Єврокомісією.


Джерело: "Державна прикордонна служба України"
+Поширити: