50 млрд євро для України від ЄС не вдасться заблокувати Угорщині – єврокомісар. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
08 листопада 2023, 20:55

50 млрд євро для України від ЄС не вдасться заблокувати Угорщині – єврокомісар

Угорщина одноосібно не зможе заблокувати збільшення бюджету Європейського Союзу, зокрема для виділення Україні пакета у 50 мільярдів євро на наступні чотири роки. Про це зробив заяву єврокомісар із фінансових питань Йоганнес Ган, передає EUobserver.

Політик спростував повідомлення ЗМІ про те, що Європейська комісія вивчає можливість розмороження частини коштів для Угорщини в обмін на її підтримку бюджетного перегляду ЄС до 2027 року.

📢«Нас не шантажуватимуть», - відзначив єврокомісар, додавши, що Єврокомісія має альтернативні шляхи для затвердження переглянутого бюджету, які не обов'язково потребують підтримки Угорщини.

📢«Ми можемо знайти рішення, яке стосується лише 26 країн-членів ЄС. Можуть бути певні затримки, якщо нам доведеться застосовувати різні заходи. Але, врешті-решт, я впевнений, я переконаний, що нас не зупинити», - висловив впевненість Ган.

📅 Нагадаємо, раніше міністри закордонних справ ЄС не дійшли згоди щодо виділення траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру для військової допомоги Україні через розбіжності з Угорщиною.

📅 Також, уряд Угорщини пригрозив накласти вето стосовно початку переговорів між ЄС та Україною про вступ, поки не будуть виконані угорські вимоги щодо мови освіти.


Джерело: "EUobserver"
+Поширити: