Тимчасовим морським коридором України відправлено понад 100 суден. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
13 листопада 2023, 14:18

Тимчасовим морським коридором України відправлено понад 100 суден

Принаймні 100 суден вирушили з портів Одеса, Чорноморськ та Південний з початку дії тимчасового морського коридору, який Україна відкрила в серпні цього року. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі Х (колишній Twitter) у понеділок, 13 листопада.

📢«Сьогодні 100 суден пройшли чорноморським гуманітарним коридором – експортним шляхом порятунку для України, який допоміг доставити 3,7 млн тонн продовольства та товарів по всьому світу», – зазначила вона.

📊Центр транспортних стратегій (ЦТС) уточнює, що йдеться про кораблі, які вже покинули порти Великої Одеси, оскільки на початку листопада Мінвідновлення повідомило про 91 судно, які на той момент експортували 3,3 млн тонн сільськогосподарської продукції та вантажів ГМК. На вхід до портів тоді було названа кількість у 116 суден.

📢«100 судном, що вийшло тимчасовим чорноморським коридором, скоріше за все став кейпсайз Ocean Leo дедвейтом 177,7 тис. Т», – пише видання.

📅Нагадаємо, що 8 листопада було зафіксовано ракетний удар російських сил проти судна, що заходило в порт Одеської області. Окупанти випустили протирадіолокаційну ракету Х-31П.

Судно, яке перебувало під прапором Ліберії та було цивільним, стало жертвою атаки, що призвело до загибелі лоцмана та поранення трьох членів екіпажу з Філіппін.

Наступного дня Україна відправила шість кораблів із сільськогосподарською продукцією.


Irta-fax
+Поширити: