ЄС додатково виділив Україні ще 110 млн євро: куди підуть кошти. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
14 листопада 2023, 17:27

ЄС додатково виділив Україні ще 110 млн євро: куди підуть кошти

Європейська комісія оголосила про додаткове виділення фінансової підтримки для України у розмірі 110 мільйонів євро. Це рішення відображене в заяві, опублікованій на офіційному вебсайті ЄК.

Згідно з повідомленням, пакет допомоги буде розділено на дві частини: 100 мільйонів євро будуть призначені для допомоги українцям, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії, тоді як 10 мільйонів євро будуть спрямовані на програми підтримки біженців з України, які тимчасово перебувають у Молдові.

Це фінансування дозволить організаціям та партнерам ЄС надавати широкий спектр послуг для українців, включаючи грошову допомогу, надання їжі, води, притулку, медичне обслуговування, психосоціальну підтримку та захист.

Окрім цього, ЄС передасть Україні 84 електрогенератори зі своїх стратегічних резервів, враховуючи потенційні загрози російських атак на енергетичну інфраструктуру.

📈 Варто відзначити, що загальна сума гуманітарної допомоги від ЄС для України сягає вже 843 мільйонів євро.

📅 Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що влада Норвегії виділить 1 мільярд норвезьких крон (близько 92 млн доларів США) на гуманітарну допомогу Україні у зимовий період.

📊Швейцарія також додатково надасть Україні пакет фінансової допомоги на 100 млн швейцарських франків (приблизно 110 млн доларів США).


Irta-fax
+Поширити: