Професійне промивання двигуна на автосервісі «Oiler». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
17 листопада 2023, 16:26

Професійне промивання двигуна на автосервісі «Oiler»

Кожен водій знає, що обслуговування автомобіля – це вкрай важлива процедура, відповідно потрібно своєчасно замінювати мастило, відповідні деталі та запчастини. Багато хто не може собі дозволити нові авто, тому продовжує експлуатувати уживаний транспорт. Ніхто не знає, якої якості мастило використовувалося колишнім власником, а також за яких умов він його замінював.

Кожен водій хоче зберегти якість агрегатів свого авто, тож важливо виконати промивання двигуна. Це можна зробити на СТО «Oiler», де роботу виконають професіонали своєї справи із застосуванням відповідних інструментів та обладнання. Очищений мотор працюватиме належним чином, виключаючи негативний вплив на нього.

Необхідності та завдання промивання

Деякі водії з різних причин роблять заміну мастила щорічно, причому не дивляться на пробіг і експлуатаційні особливості. У двигуні накопичується сміття, різні відкладення та навіть металева стружка. Фільтр усе це вловлює, але не завжди до кінця справляється зі своїми завданнями. Злив мастила не дозволить повністю очистити двигун, адже все одно залишається наліт. Саме тому важливо очистити силовий агрегат зсередини та подарувати йому нормальні умови для роботи.

В цілому, очищення потрібне за наступних обставин та ознак:

  1. Заміна мастила. Чистка потрібна не при кожній заміні, але рекомендується хоча б кожну 2-3 заміну, або при зміні виду та марки мастила, адже кожен матеріал має свої присадки та технічні характеристики;
  2. Купівля авто. Промивання просто необхідне, адже немає впевненості, що колишній власник використовував якісну оливу;
  3. Інтенсивна експлуатація. Часті поїздки у міських умовах із малим загальним пробігом змушують здійснити очищення двигуна від зайвих відкладень. Побічні продукти будуть гарантовано створюватись усередині системи, що негативно впливає на ресурс.

Після чищення двигуна обов'язково потрібно використовувати лише якісні витратні матеріали, що рекомендуються заводом-виробником.

Способи промивання

Один з варіантів полягає в заливці рідини для промивання в старе мастило, після чого двигун повинен пропрацювати до 10 хвилин. Після цього старе мастило зливається та заливається нова рідина. Коли планується заміна, то за 100 км до цієї дати потрібно залити промивання, після чого злити стару оливу і виконати її заміну разом з фільтруючими елементами. Також є спеціальна олива для промивання, яка заливається в проміжку між зливом старого та заливкою нового мастила.


+Поширити: