Антисемітські пости Маска змусили світові компанії відмовитись від реклами у мережі Х. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
18 листопада 2023, 17:30

Антисемітські пости Маска змусили світові компанії відмовитись від реклами у мережі Х

Кілька світових гігантів, включаючи Apple, Disney, Comcast, Lionsgate і Paramount Global, вирішили відмовитися від реклами на платформі X після скандалів, пов'язаних з антисемітизмом. Серед них також фігурував і голова компанії Ілон Маск. Про це повідомляє The Guardian.

Компанія Apple стала однією з перших, хто прийняв таке рішення, що стало великою втратою для X, оскільки технологічний гігант приніс соцмережі Маска значний дохід (50 млн дол. доходу в першому кварталі 2022 року). Крім того, Disney, Comcast, Lionsgate та Paramount також офіційно підтвердили, що призупинили свою рекламу компанію на платформі.

Звіт Media Matters for America вказує, що реклама великих брендів, таких як Apple, показувалася поруч з антисемітським контентом, таким як меми, що пропагують нацизм і цитатами Адольфа Гітлера. Після опублікування звіту компанія IBM також припинила рекламу на X, стверджуючи, що має "нульову толерантність до мови ненависті та дискримінації".

Останнім часом Ілон Маск викликав обурення своїми твітами, зокрема, відзначивши твіт, що обвинувачує євреїв у ненависті до білих людей, і визнавши його "фактичною правдою". Ці висловлювання були осуджені Білим домом та коаліцією з понад 150 рабинів, які закликали інші компанії, такі як Apple, Disney, Amazon та Oracle, припинити рекламу на соціальній мережі.


Джерело: "The Guardian"
+Поширити: