ЄС надав Україні 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
22 листопада 2023, 14:02

ЄС надав Україні 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Європейська комісія знову перерахувала Україні кошти у вигляді траншу макрофінансової допомоги, на цей раз - 1,5 мільярда євро. Про це повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляєн у Twitter у середу, 22 листопада.

📢«Фінансування з боку Європи підтримувало економічну стабільність України та державні послуги з моменту початку російської війни. Сьогодні ми виділяємо нові 1,5 млрд євро», – написала вона.

📈За словами фон дер Ляєн, загалом підтримка України з боку ЄС досягла 85 млрд євро й надалі продовжуватиметься. Зокрема, Брюссель має довгостроковий намір виділити Україні 50 млрд євро до 2027 року.

У свою чергу прем’єр-міністр України, Денис Шмигаль, підтвердив отримання траншу на державні рахунки.

📢«Вітаємо сьогодні ще одну виплату макрофінансової допомоги ЄС розміром 1,5 млрд євро.З цим траншем загальна бюджетна підтримка ЄС нашій країні вже становить понад 16,5 млрд євро», – зазначив він.

📅Раніше Мінфін попереджав про можливу загрозу "дірки" у бюджеті на суму $29 млрд, яка може стати реальністю, якщо фінансування України скоротять у 2024 році.


Irta-fax
+Поширити: