Транспортування нафти з росії припинено найбільшими грецькими компаніями - ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
23 листопада 2023, 20:36

Транспортування нафти з росії припинено найбільшими грецькими компаніями - ЗМІ

Три великі грецькі компанії з судноплавства вирішили зупинити перевезення російської нафти з метою уникнення санкцій США. Ці компанії вантажовідправників — Minerva Marine, Thenamaris та TMS Tankers — досі були активними у транспортуванні російської нафти, однак вирішили відмовити в листопаді цього року. Про це повідомляє Reuters.

📢«Такий розвиток подій є ударом по Росії, оскільки він звужує кількість судноплавних компаній, готових транспортувати російську нафту споживачам в Азії, Туреччині, на Близькому Сході, в Африці та Південній Америці», - зазначає ЗМІ.

Ці три компанії, які володіють понад 100 нафтовими танкерами, що давало змогу обробляти майже весь експорт нафти з російських європейських портів Приморськ, Усть-Луга і Новоросійськ обсягом приблизно 10 мільйонів тонн на місяць або 2,4 мільйона барелів на день.

Вони також були активними гравцями у перевезенні російської нафти протягом десятиліть, і продовжували цю діяльність, коли інші західні компанії вже припинили свою участь через загрозу санкцій та обмежень.

Експерти наголошують, що таке рішення грецьких компаній може створити виклики для російського нафтового експорту, зокрема, враховуючи обсяги, які ці компанії обробляли.

Один з трейдерів відзначив, що можливо виявиться недостатньо "тіньового флоту" для забезпечення повного обсягу російського нафтового експорту.

📅Нагадаємо, Болгарія прийняла рішення, що завадить росії обходити нафтові санкції і не дозволить заробляти гроші для ведення загарбницької війни. Зокрема, припиняється імпорт сирої нафти з росії у березні 2024 року - це на шість місяців раніше, ніж раніше планувалося.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: